Porokastike

Paista poro omassa rasvassaan, lisää joukkoon sipuli.

Sekoita jauhot n. 0.5dl kylmää vettä, ja sekoita seos poron ja sipulin joukkoon.

Lisää loput vedestä (lisää/poista vesimäärästä oman maun mukaan).

Laita beef fond kattilaan mukaan, hyppysellinen sormisuolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Anna hautua hiljalleen kannen alla n.40min.

(Vaihtoehtoisesti tee tavallinen ruskeakastike, mutta lisää rasvan kalorit mukaan!)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tittas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronliha 250g319kcal53.9g0g11.3g0g
Sipuli (kuorittu)63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Vehnäjauho puolikarkea 25g86kcal2.5g17.5g0.3g0.9g
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g13g11kcal0.4g0.4g0.9g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana950g865kcal115.2g41.8g25.2g4.2g
Valittu annoskoko475g433kcal57.6g20.9g12.6g2.1g
Annoskoko puolitettuna238g216kcal28.8g10.5g6.3g1.1g
Arvot/100g100g91kcal12.1g4.4g2.7g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372202