Porokastike

Paista poro omassa rasvassaan, lisää joukkoon sipuli.

Sekoita jauhot n. 0.5dl kylmää vettä, ja sekoita seos poron ja sipulin joukkoon.

Lisää loput vedestä (lisää/poista vesimäärästä oman maun mukaan).

Laita beef fond kattilaan mukaan, hyppysellinen sormisuolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Anna hautua hiljalleen kannen alla n.40min.

(Vaihtoehtoisesti tee tavallinen ruskeakastike, mutta lisää rasvan kalorit mukaan!)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tittas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronliha 2800g3567kcal603.7g0g126g0g
Sipuli (kuorittu)700g189kcal9.1g33.6g1.4g11.9g
Vehnäjauho puolikarkea 280g961kcal28.5g196g3.4g9.8g
Vesi, vesijohtovesi 1400g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g140g126kcal4.2g4.9g9.8g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10640g9685kcal1291g469g281.2g45.4g
Valittu annoskoko5320g4843kcal645.5g234.5g140.6g22.7g
Annoskoko puolitettuna2660g2421kcal322.8g117.3g70.3g11.4g
Arvot/100g100g91kcal12.1g4.4g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372202