Porokastike

Paista poro omassa rasvassaan, lisää joukkoon sipuli.

Sekoita jauhot n. 0.5dl kylmää vettä, ja sekoita seos poron ja sipulin joukkoon.

Lisää loput vedestä (lisää/poista vesimäärästä oman maun mukaan).

Laita beef fond kattilaan mukaan, hyppysellinen sormisuolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Anna hautua hiljalleen kannen alla n.40min.

(Vaihtoehtoisesti tee tavallinen ruskeakastike, mutta lisää rasvan kalorit mukaan!)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tittas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronliha 3200g4077kcal689.9g0g144g0g
Sipuli (kuorittu)800g216kcal10.4g38.4g1.6g13.6g
Vehnäjauho puolikarkea 320g1098kcal32.6g224g3.8g11.2g
Vesi, vesijohtovesi 1600g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g160g144kcal4.8g5.6g11.2g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12160g11069kcal1475.4g536g321.2g51.8g
Valittu annoskoko6080g5535kcal737.7g268g160.6g25.9g
Annoskoko puolitettuna3040g2767kcal368.9g134g80.3g13g
Arvot/100g100g91kcal12.1g4.4g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372202