Porokastike

Paista poro omassa rasvassaan, lisää joukkoon sipuli.

Sekoita jauhot n. 0.5dl kylmää vettä, ja sekoita seos poron ja sipulin joukkoon.

Lisää loput vedestä (lisää/poista vesimäärästä oman maun mukaan).

Laita beef fond kattilaan mukaan, hyppysellinen sormisuolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Anna hautua hiljalleen kannen alla n.40min.

(Vaihtoehtoisesti tee tavallinen ruskeakastike, mutta lisää rasvan kalorit mukaan!)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tittas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronliha 4000g5096kcal862.4g0g180g0g
Sipuli (kuorittu)1000g270kcal13g48g2g17g
Vehnäjauho puolikarkea 400g1373kcal40.8g280g4.8g14g
Vesi, vesijohtovesi 2000g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g200g180kcal6g7g14g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15200g13836kcal1844.4g670g401.6g64.8g
Valittu annoskoko7600g6918kcal922.2g335g200.8g32.4g
Annoskoko puolitettuna3800g3459kcal461.1g167.5g100.4g16.2g
Arvot/100g100g91kcal12.1g4.4g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372202