Porokastike

Paista poro omassa rasvassaan, lisää joukkoon sipuli.

Sekoita jauhot n. 0.5dl kylmää vettä, ja sekoita seos poron ja sipulin joukkoon.

Lisää loput vedestä (lisää/poista vesimäärästä oman maun mukaan).

Laita beef fond kattilaan mukaan, hyppysellinen sormisuolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Anna hautua hiljalleen kannen alla n.40min.

(Vaihtoehtoisesti tee tavallinen ruskeakastike, mutta lisää rasvan kalorit mukaan!)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tittas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronliha 450g573kcal97g0g20.3g0g
Sipuli (kuorittu)113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Vehnäjauho puolikarkea 45g154kcal4.6g31.5g0.5g1.6g
Vesi, vesijohtovesi 225g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g23g20kcal0.7g0.8g1.6g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1710g1557kcal207.6g75.4g45.2g7.4g
Valittu annoskoko855g778kcal103.8g37.7g22.6g3.7g
Annoskoko puolitettuna428g389kcal51.9g18.9g11.3g1.9g
Arvot/100g100g91kcal12.1g4.4g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372202