Porokastike

Paista poro omassa rasvassaan, lisää joukkoon sipuli.

Sekoita jauhot n. 0.5dl kylmää vettä, ja sekoita seos poron ja sipulin joukkoon.

Lisää loput vedestä (lisää/poista vesimäärästä oman maun mukaan).

Laita beef fond kattilaan mukaan, hyppysellinen sormisuolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Anna hautua hiljalleen kannen alla n.40min.

(Vaihtoehtoisesti tee tavallinen ruskeakastike, mutta lisää rasvan kalorit mukaan!)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tittas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronliha 500g637kcal107.8g0g22.5g0g
Sipuli (kuorittu)125g34kcal1.6g6g0.2g2.1g
Vehnäjauho puolikarkea 50g172kcal5.1g35g0.6g1.8g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g25g23kcal0.8g0.9g1.8g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1900g1730kcal230.6g83.8g50.2g8.2g
Valittu annoskoko950g865kcal115.3g41.9g25.1g4.1g
Annoskoko puolitettuna475g432kcal57.7g21g12.6g2.1g
Arvot/100g100g91kcal12.1g4.4g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372202