Hoppumoussaka (pirkan ohje)

Halkaise munakoiso pitkittäin neljään osaan.

Leikkaa vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Levitä viipaleet laakealle vadille ja ripottele pinnalle suolaa.

Suola pehmittää ja irrottaa munakoisosta nestettä.

Munakoisoviipaleet saavat hiostua noin 15 minuuttia.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna öljy paistokasarissa ja ruskista jauheliha.

Lisää kasariin sipulit ja valkosipulit kuullottumaan.

Sekoita joukkoon tomaattipyree ja vesi.

Anna hautua kannen alla muutama minuutti.

Huuhtele munakoisoista suola pois ja kuivaa ne hyvin talouspaperiin.

Lisää munakoisot kasariin ja sekoittele.

Mausta mustapippurilla, oreganolla ja timjamilla.

Hauduta kannen alla viisi minuuttia.

Tarkista maku.

Levitä pinnalle tomaattilohkot ja salaattijuustomurut (juusto ei kuulu reseptin kaloreihin, eli lisää tämä ruoka-aineisiin itse!).

Kuumenna ja ripottele päälle persiljaa.

Tarjoa uusien perunoiden ja leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 355 grammaa

Tinas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso 600g134kcal3g18.6g1.2g15g
Jauheliha, lammas (20% rasvaa)999g2868kcal251.8g0g207.9g0g
Sipuli 60g18kcal0.7g2.9g0.1g1g
Valkosipuli 8g8.7kcal0.6g1.3g0g0.2g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g500g101kcal3g19g1.5g7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl30g270kcal0g0g30g0g
Vesi, vesijohtovesi 600g0kcal0g0g0g0g
Tomaattipyree, Pirkka20g16kcal0.7g3.8g0.2g0.2g
Oregano, kuivattu 4g12kcal0.4g0.9g0.4g1.7g
Timjami 4g11kcal0.4g1.1g0.3g1.5g
Persilja 10g2.7kcal0.1g0.1g0g0.8g
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5680g6919kcal522.8g100g483.6g58g
Valittu annoskoko2840g3460kcal261.4g50g241.8g29g
Annoskoko puolitettuna1420g1730kcal130.7g25g120.9g14.5g
Arvot/100g100g122kcal9.2g1.8g8.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372498