Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu42g53kcal4.7g0.1g3.8g0g
Voi 16g113kcal0.2g0.1g12.6g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g31g159kcal2.8g9.1g12.4g1.8g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g4.7g19kcal0g4.6g0g0g
Hasselpähkinä 10g65kcal1.4g0.3g6.2g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana208g818kcal18.2g28.4g70g7.2g
Valittu annoskoko104g409kcal9.1g14.2g35g3.6g
Annoskoko puolitettuna52g205kcal4.6g7.1g17.5g1.8g
Arvot/100g100g394kcal8.8g13.7g33.7g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363