Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu474g597kcal52.1g1.4g42.6g0g
Voi 174g1264kcal2.1g0.7g141.6g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g348g1784kcal31g101.7g139.4g20.6g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g52g209kcal0g51.7g0g0g
Hasselpähkinä 113g729kcal16g3.9g69.1g19.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2324g9166kcal202.4g318.8g785.4g80.8g
Valittu annoskoko1162g4583kcal101.2g159.4g392.7g40.4g
Annoskoko puolitettuna581g2292kcal50.6g79.7g196.4g20.2g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363