Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu51g64kcal5.6g0.2g4.6g0g
Voi 19g135kcal0.2g0.1g15.2g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g37g191kcal3.3g10.9g14.9g2.2g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g5.6g22kcal0g5.5g0g0g
Hasselpähkinä 12g78kcal1.7g0.4g7.4g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana249g982kcal21.6g34.2g84.2g8.6g
Valittu annoskoko125g491kcal10.8g17.1g42.1g4.3g
Annoskoko puolitettuna62g246kcal5.4g8.6g21.1g2.2g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363