Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu542g682kcal59.6g1.6g48.7g0g
Voi 199g1444kcal2.4g0.8g161.9g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g398g2039kcal35.4g116.3g159.3g23.5g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g60g239kcal0g59.1g0g0g
Hasselpähkinä 129g833kcal18.2g4.4g78.9g22.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2656g10476kcal231.2g364.4g897.6g92.2g
Valittu annoskoko1328g5238kcal115.6g182.2g448.8g46.1g
Annoskoko puolitettuna664g2619kcal57.8g91.1g224.4g23.1g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363