Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu59g75kcal6.5g0.2g5.3g0g
Voi 22g158kcal0.3g0.1g17.7g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g44g223kcal3.9g12.7g17.4g2.6g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g6.5g26kcal0g6.5g0g0g
Hasselpähkinä 14g91kcal2g0.5g8.6g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana291g1146kcal25.4g40g98g10.2g
Valittu annoskoko145g573kcal12.7g20g49g5.1g
Annoskoko puolitettuna73g287kcal6.4g10g24.5g2.6g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.8g33.7g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363