Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu609g768kcal67g1.8g54.8g0g
Voi 224g1625kcal2.7g0.9g182.1g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g448g2294kcal39.9g130.8g179.2g26.4g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g67g269kcal0g66.5g0g0g
Hasselpähkinä 146g938kcal20.5g5g88.8g25.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2988g11785kcal260.2g410g1009.8g103.8g
Valittu annoskoko1494g5893kcal130.1g205g504.9g51.9g
Annoskoko puolitettuna747g2946kcal65.1g102.5g252.5g26g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363