Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu677g853kcal74.5g2g60.9g0g
Voi 249g1805kcal3g1g202.3g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g498g2549kcal44.3g145.3g199.1g29.4g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g75g299kcal0g73.9g0g0g
Hasselpähkinä 162g1042kcal22.8g5.5g98.7g28.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3320g13095kcal289.2g455.4g1122g115.4g
Valittu annoskoko1660g6547kcal144.6g227.7g561g57.7g
Annoskoko puolitettuna830g3274kcal72.3g113.9g280.5g28.9g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363