Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu76g96kcal8.4g0.2g6.9g0g
Voi 28g203kcal0.3g0.1g22.8g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g56g287kcal5g16.4g22.4g3.3g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g8.4g34kcal0g8.3g0g0g
Hasselpähkinä 18g117kcal2.6g0.6g11.1g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana374g1473kcal32.6g51.2g126.4g13g
Valittu annoskoko187g737kcal16.3g25.6g63.2g6.5g
Annoskoko puolitettuna93g368kcal8.2g12.8g31.6g3.3g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363