Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu812g1024kcal89.4g2.4g73.1g0g
Voi 299g2166kcal3.6g1.2g242.8g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g597g3058kcal53.2g174.4g238.9g35.2g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g90g358kcal0g88.7g0g0g
Hasselpähkinä 194g1250kcal27.4g6.6g118.4g34g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3984g15713kcal347.2g546.6g1346.4g138.4g
Valittu annoskoko1992g7857kcal173.6g273.3g673.2g69.2g
Annoskoko puolitettuna996g3928kcal86.8g136.7g336.6g34.6g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363