Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu8.5g11kcal0.9g0g0.8g0g
Voi 3.1g23kcal0g0g2.5g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g6.2g32kcal0.6g1.8g2.5g0.4g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g0.9g3.7kcal0g0.9g0g0g
Hasselpähkinä 2g13kcal0.3g0.1g1.2g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana41g164kcal3.6g5.6g14g1.6g
Valittu annoskoko21g82kcal1.8g2.8g7g0.8g
Annoskoko puolitettuna10g41kcal0.9g1.4g3.5g0.4g
Arvot/100g100g396kcal8.7g13.5g33.8g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363