Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu85g107kcal9.3g0.3g7.6g0g
Voi 31g226kcal0.4g0.1g25.3g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g62g319kcal5.5g18.2g24.9g3.7g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g9g37kcal0g9.2g0g0g
Hasselpähkinä 20g130kcal2.9g0.7g12.3g3.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana415g1637kcal36.2g57g140.2g14.4g
Valittu annoskoko207g818kcal18.1g28.5g70.1g7.2g
Annoskoko puolitettuna104g409kcal9.1g14.3g35.1g3.6g
Arvot/100g100g395kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363