Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu948g1194kcal104.2g2.8g85.3g0g
Voi 348g2528kcal4.1g1.4g283.3g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g697g3568kcal62g203.5g278.7g41.1g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g105g418kcal0g103.5g0g0g
Hasselpähkinä 227g1459kcal31.9g7.7g138.2g39.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4648g18332kcal404.4g637.8g1571g161.4g
Valittu annoskoko2324g9166kcal202.2g318.9g785.5g80.7g
Annoskoko puolitettuna1162g4583kcal101.1g159.5g392.8g40.4g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363