Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu102g128kcal11.2g0.3g9.1g0g
Voi 37g271kcal0.4g0.1g30.4g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g75g382kcal6.6g21.8g29.9g4.4g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g11g45kcal0g11.1g0g0g
Hasselpähkinä 24g156kcal3.4g0.8g14.8g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana498g1964kcal43.2g68.2g168.4g17.2g
Valittu annoskoko249g982kcal21.6g34.1g84.2g8.6g
Annoskoko puolitettuna125g491kcal10.8g17.1g42.1g4.3g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363