Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu1083g1365kcal119.1g3.2g97.5g0g
Voi 398g2889kcal4.7g1.6g323.7g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g796g4078kcal70.9g232.5g318.6g47g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g120g478kcal0g118.3g0g0g
Hasselpähkinä 259g1667kcal36.5g8.8g157.9g45.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5312g20951kcal462.4g728.8g1795.4g184.6g
Valittu annoskoko2656g10476kcal231.2g364.4g897.7g92.3g
Annoskoko puolitettuna1328g5238kcal115.6g182.2g448.9g46.2g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363