Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu1088g1371kcal119.7g3.3g97.9g0g
Voi 400g2902kcal4.8g1.6g325.2g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g800g4096kcal71.2g233.6g320g47.2g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g120g480kcal0g118.8g0g0g
Hasselpähkinä 260g1674kcal36.7g8.8g158.6g45.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5336g21046kcal464.8g732.2g1803.4g185.4g
Valittu annoskoko2668g10523kcal232.4g366.1g901.7g92.7g
Annoskoko puolitettuna1334g5262kcal116.2g183.1g450.9g46.4g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363