Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu119g149kcal13g0.4g10.7g0g
Voi 44g316kcal0.5g0.2g35.4g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g87g446kcal7.8g25.4g34.8g5.1g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g13g52kcal0g12.9g0g0g
Hasselpähkinä 28g182kcal4g1g17.3g5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana581g2292kcal50.6g79.8g196.4g20.2g
Valittu annoskoko291g1146kcal25.3g39.9g98.2g10.1g
Annoskoko puolitettuna145g573kcal12.7g20g49.1g5.1g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363