Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu1219g1535kcal134g3.7g109.7g0g
Voi 448g3250kcal5.3g1.8g364.2g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g896g4587kcal79.7g261.6g358.4g52.9g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g134g538kcal0g133g0g0g
Hasselpähkinä 291g1875kcal41.1g9.9g177.6g51g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5976g23570kcal520.2g820g2019.8g207.8g
Valittu annoskoko2988g11785kcal260.1g410g1009.9g103.9g
Annoskoko puolitettuna1494g5893kcal130.1g205g505g52g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363