Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu1354g1706kcal148.9g4.1g121.8g0g
Voi 498g3611kcal5.9g2g404.7g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g996g5097kcal88.6g290.7g398.2g58.7g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g149g597kcal0g147.8g0g0g
Hasselpähkinä 324g2084kcal45.6g11g197.4g56.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6640g26189kcal578g911.2g2244.2g230.6g
Valittu annoskoko3320g13095kcal289g455.6g1122.1g115.3g
Annoskoko puolitettuna1660g6547kcal144.5g227.8g561.1g57.7g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363