Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu17g21kcal1.9g0.1g1.5g0g
Voi 6.2g45kcal0.1g0g5.1g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g12g64kcal1.1g3.6g5g0.7g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g1.9g7.5kcal0g1.8g0g0g
Hasselpähkinä 4g26kcal0.6g0.1g2.5g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana83g327kcal7.4g11.2g28.2g2.8g
Valittu annoskoko41g164kcal3.7g5.6g14.1g1.4g
Annoskoko puolitettuna21g82kcal1.9g2.8g7.1g0.7g
Arvot/100g100g395kcal8.9g13.5g34.1g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363