Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu2176g2742kcal239.4g6.5g195.8g0g
Voi 800g5803kcal9.5g3.2g650.4g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g1600g8192kcal142.4g467.2g640g94.4g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g240g960kcal0g237.6g0g0g
Hasselpähkinä 520g3349kcal73.3g17.7g317.2g91g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10672g42092kcal929.2g1464.4g3606.8g370.8g
Valittu annoskoko5336g21046kcal464.6g732.2g1803.4g185.4g
Annoskoko puolitettuna2668g10523kcal232.3g366.1g901.7g92.7g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363