Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu25g32kcal2.8g0.1g2.3g0g
Voi 9g68kcal0.1g0g7.6g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g19g96kcal1.7g5.5g7.5g1.1g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g2.8g11kcal0g2.8g0g0g
Hasselpähkinä 6.1g39kcal0.9g0.2g3.7g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana125g491kcal11g17.2g42.2g4.4g
Valittu annoskoko62g246kcal5.5g8.6g21.1g2.2g
Annoskoko puolitettuna31g123kcal2.8g4.3g10.6g1.1g
Arvot/100g100g394kcal8.8g13.8g33.9g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363