Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu406g512kcal44.7g1.2g36.6g0g
Voi 149g1083kcal1.8g0.6g121.4g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g299g1529kcal26.6g87.2g119.5g17.6g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g45g179kcal0g44.3g0g0g
Hasselpähkinä 97g625kcal13.7g3.3g59.2g17g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1992g7857kcal173.6g273.2g673.4g69.2g
Valittu annoskoko996g3928kcal86.8g136.6g336.7g34.6g
Annoskoko puolitettuna498g1964kcal43.4g68.3g168.4g17.3g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363