Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 350g116kcal2.2g19.8g0.7g9.1g
Parsakaali, keitetty, suolaa 175g61kcal8g3.4g0.5g4.3g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 263g63kcal4.7g5.7g0.8g6g
Sipuli (kuorittu)131g35kcal1.7g6.3g0.3g2.2g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 175g38kcal1.2g5.2g0.8g1.5g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g175g36kcal1.1g6.7g0.5g2.5g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl350g298kcal4.9g15.4g24.5g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g131g368kcal24.9g0g28.9g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]175g578kcal47.3g0g42g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3850g3181kcal192g125g198g51.2g
Valittu annoskoko1925g1591kcal96g62.5g99g25.6g
Annoskoko puolitettuna963g795kcal48g31.3g49.5g12.8g
Arvot/100g100g83kcal5g3.2g5.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758