Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 400g133kcal2.5g22.6g0.8g10.4g
Parsakaali, keitetty, suolaa 200g70kcal9.2g3.9g0.6g5g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 300g72kcal5.4g6.5g0.9g6.8g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 200g43kcal1.3g6g1g1.7g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g200g41kcal1.2g7.6g0.6g2.8g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl400g340kcal5.6g17.6g28g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g150g420kcal28.5g0g33g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]200g660kcal54g0g48g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4400g3636kcal219.2g142.8g226.4g58.4g
Valittu annoskoko2200g1818kcal109.6g71.4g113.2g29.2g
Annoskoko puolitettuna1100g909kcal54.8g35.7g56.6g14.6g
Arvot/100g100g83kcal5g3.2g5.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758