Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 450g149kcal2.8g25.4g0.9g11.7g
Parsakaali, keitetty, suolaa 225g78kcal10.3g4.3g0.7g5.6g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 338g81kcal6.1g7.4g1g7.7g
Sipuli (kuorittu)169g46kcal2.2g8.1g0.3g2.9g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 225g48kcal1.5g6.7g1.1g1.9g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g225g46kcal1.4g8.6g0.7g3.2g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl450g383kcal6.3g19.8g31.5g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g169g473kcal32.1g0.1g37.1g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]225g743kcal60.8g0g54g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4950g4090kcal247g160.8g254.6g66g
Valittu annoskoko2475g2045kcal123.5g80.4g127.3g33g
Annoskoko puolitettuna1238g1023kcal61.8g40.2g63.7g16.5g
Arvot/100g100g83kcal5g3.2g5.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758