Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 50g17kcal0.3g2.8g0.1g1.3g
Parsakaali, keitetty, suolaa 25g8.7kcal1.1g0.5g0.1g0.6g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 38g8.9kcal0.7g0.8g0.1g0.9g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 25g5.4kcal0.2g0.7g0.1g0.2g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g25g5.1kcal0.2g1g0.1g0.4g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl50g43kcal0.7g2.2g3.5g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g19g53kcal3.6g0g4.1g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]25g83kcal6.8g0g6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana550g455kcal27.6g17.8g28.2g7.4g
Valittu annoskoko275g227kcal13.8g8.9g14.1g3.7g
Annoskoko puolitettuna138g114kcal6.9g4.5g7.1g1.9g
Arvot/100g100g83kcal5g3.2g5.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758