Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 500g166kcal3.2g28.3g1g13g
Parsakaali, keitetty, suolaa 250g87kcal11.5g4.8g0.8g6.2g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 375g89kcal6.7g8.2g1.1g8.5g
Sipuli (kuorittu)188g51kcal2.4g9g0.4g3.2g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 250g54kcal1.7g7.5g1.2g2.1g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g250g51kcal1.5g9.5g0.8g3.5g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl500g425kcal7g22g35g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g188g525kcal35.6g0.1g41.2g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]250g825kcal67.5g0g60g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5500g4545kcal274.2g178.8g283g73g
Valittu annoskoko2750g2272kcal137.1g89.4g141.5g36.5g
Annoskoko puolitettuna1375g1136kcal68.6g44.7g70.8g18.3g
Arvot/100g100g83kcal5g3.3g5.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758