Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 100g33kcal0.6g5.7g0.2g2.6g
Parsakaali, keitetty, suolaa 50g17kcal2.3g1g0.2g1.2g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 75g18kcal1.3g1.6g0.2g1.7g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 50g11kcal0.3g1.5g0.2g0.4g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g50g10kcal0.3g1.9g0.2g0.7g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl100g85kcal1.4g4.4g7g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g38g105kcal7.1g0g8.2g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]50g165kcal13.5g0g12g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1100g909kcal54.6g35.8g56.6g14.4g
Valittu annoskoko550g455kcal27.3g17.9g28.3g7.2g
Annoskoko puolitettuna275g227kcal13.7g9g14.2g3.6g
Arvot/100g100g83kcal5g3.3g5.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758