Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 150g50kcal0.9g8.5g0.3g3.9g
Parsakaali, keitetty, suolaa 75g26kcal3.4g1.4g0.2g1.9g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 113g27kcal2g2.5g0.3g2.6g
Sipuli (kuorittu)56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 75g16kcal0.5g2.2g0.4g0.6g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g75g15kcal0.5g2.9g0.2g1.1g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl150g128kcal2.1g6.6g10.5g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g56g158kcal10.7g0g12.4g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]75g248kcal20.3g0g18g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1650g1363kcal82.2g53.6g84.8g22.2g
Valittu annoskoko825g682kcal41.1g26.8g42.4g11.1g
Annoskoko puolitettuna413g341kcal20.6g13.4g21.2g5.6g
Arvot/100g100g83kcal5g3.2g5.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758