Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow90g320kcal6.3g72g0.7g0g
Maito,kevyt (valio) 100g750g345kcal24g36g11.3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 30g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 100g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g2.5g0.2kcal0g0g0g2.1g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g100g288kcal6.7g60.4g1.7g5.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2145g1981kcal80.6g337g32.8g15.8g
Valittu annoskoko1073g990kcal40.3g168.5g16.4g7.9g
Annoskoko puolitettuna536g495kcal20.2g84.3g8.2g4g
Arvot/100g100g92kcal3.8g15.7g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157