Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow14g51kcal1g11.5g0.1g0g
Maito,kevyt (valio) 100g120g55kcal3.8g5.8g1.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 4.8g6kcal0.5g0g0.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 16g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g0.4g0kcal0g0g0g0.3g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g16g46kcal1.1g9.7g0.3g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana344g317kcal12.8g54g5.2g2.4g
Valittu annoskoko172g159kcal6.4g27g2.6g1.2g
Annoskoko puolitettuna86g79kcal3.2g13.5g1.3g0.6g
Arvot/100g100g92kcal3.7g15.7g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157