Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow29g103kcal2g23.1g0.2g0g
Maito,kevyt (valio) 100g241g111kcal7.7g11.5g3.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 10g12kcal1.1g0g0.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 32g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g0.8g0.1kcal0g0g0g0.7g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g32g92kcal2.1g19.4g0.5g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana688g636kcal25.8g108g10.4g5.2g
Valittu annoskoko344g318kcal12.9g54g5.2g2.6g
Annoskoko puolitettuna172g159kcal6.5g27g2.6g1.3g
Arvot/100g100g92kcal3.7g15.7g1.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157