Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow360g1278kcal25.2g288g2.9g0g
Maito,kevyt (valio) 100g3000g1380kcal96g144g45g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 120g151kcal13.2g0.3g10.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 400g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g10g1kcal0.1g0g0g8.5g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g400g1152kcal26.8g241.6g6.8g23.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8580g7923kcal322.6g1347.8g131g63.4g
Valittu annoskoko4290g3962kcal161.3g673.9g65.5g31.7g
Annoskoko puolitettuna2145g1981kcal80.7g337g32.8g15.9g
Arvot/100g100g92kcal3.8g15.7g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157