Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow36g128kcal2.5g28.9g0.3g0g
Maito,kevyt (valio) 100g301g138kcal9.6g14.4g4.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 12g15kcal1.3g0g1.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 40g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g1g0.1kcal0g0g0g0.9g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g40g116kcal2.7g24.2g0.7g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana860g794kcal32.2g135g13.2g6.4g
Valittu annoskoko430g397kcal16.1g67.5g6.6g3.2g
Annoskoko puolitettuna215g199kcal8.1g33.8g3.3g1.6g
Arvot/100g100g92kcal3.7g15.7g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157