Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow43g154kcal3g34.6g0.3g0g
Maito,kevyt (valio) 100g361g166kcal11.5g17.3g5.4g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 14g18kcal1.6g0g1.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 48g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g1.2g0.1kcal0g0g0g1g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g48g139kcal3.2g29.1g0.8g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1032g953kcal38.6g162g15.6g7.6g
Valittu annoskoko516g477kcal19.3g81g7.8g3.8g
Annoskoko puolitettuna258g238kcal9.7g40.5g3.9g1.9g
Arvot/100g100g92kcal3.7g15.7g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157