Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow51g179kcal3.5g40.4g0.4g0g
Maito,kevyt (valio) 100g421g194kcal13.5g20.2g6.3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 17g21kcal1.9g0g1.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 56g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g1.4g0.1kcal0g0g0g1.2g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g56g162kcal3.8g33.9g1g3.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1204g1112kcal45.4g189g18.4g9g
Valittu annoskoko602g556kcal22.7g94.5g9.2g4.5g
Annoskoko puolitettuna301g278kcal11.4g47.3g4.6g2.3g
Arvot/100g100g92kcal3.8g15.7g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157