Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow58g205kcal4g46.2g0.5g0g
Maito,kevyt (valio) 100g481g221kcal15.4g23.1g7.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 19g24kcal2.1g0.1g1.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 64g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g1.6g0.2kcal0g0g0g1.4g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g64g185kcal4.3g38.7g1.1g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1376g1271kcal51.6g216.2g21g10.2g
Valittu annoskoko688g635kcal25.8g108.1g10.5g5.1g
Annoskoko puolitettuna344g318kcal12.9g54.1g5.3g2.6g
Arvot/100g100g92kcal3.8g15.7g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157