Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow65g231kcal4.5g52g0.5g0g
Maito,kevyt (valio) 100g541g249kcal17.3g26g8.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 22g27kcal2.4g0.1g2g0g
Vesi, vesijohtovesi 72g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g1.8g0.2kcal0g0g0g1.5g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g72g208kcal4.8g43.6g1.2g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1548g1430kcal58g243.4g23.6g11.4g
Valittu annoskoko774g715kcal29g121.7g11.8g5.7g
Annoskoko puolitettuna387g357kcal14.5g60.9g5.9g2.9g
Arvot/100g100g92kcal3.7g15.7g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157