Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow72g256kcal5.1g57.7g0.6g0g
Maito,kevyt (valio) 100g601g277kcal19.2g28.9g9g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 24g30kcal2.6g0.1g2.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 80g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g2g0.2kcal0g0g0g1.7g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g80g231kcal5.4g48.4g1.4g4.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1720g1588kcal64.6g270.2g26.4g12.8g
Valittu annoskoko860g794kcal32.3g135.1g13.2g6.4g
Annoskoko puolitettuna430g397kcal16.2g67.6g6.6g3.2g
Arvot/100g100g92kcal3.8g15.7g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157