Kahden kaalin pastakastike

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Samson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Valkosipuli 18g20kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Oliiviöljy 18g159kcal0g0g18g0g
Lehtikaali 180g72kcal6.2g7.3g1.1g3.6g
Kaali, valkokaali300g63kcal3.6g10.2g0.6g6.3g
Sitruunamehu, laimentamaton30g6.3kcal0.1g0.5g0g0g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g180g11kcal0.4g0.7g0.7g0g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g180g216kcal6.1g6.5g18g0g
Hasselpähkinä 60g386kcal8.5g2g36.6g10.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2112g1915kcal55g68.8g150.6g44.6g
Valittu annoskoko1056g957kcal27.5g34.4g75.3g22.3g
Annoskoko puolitettuna528g479kcal13.8g17.2g37.7g11.2g
Arvot/100g100g91kcal2.6g3.3g7.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380400