Kahden kaalin pastakastike

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Samson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)105g28kcal1.4g5g0.2g1.8g
Valkosipuli 21g23kcal1.7g3.4g0.1g0.4g
Oliiviöljy 21g186kcal0g0g21g0g
Lehtikaali 210g84kcal7.2g8.5g1.3g4.2g
Kaali, valkokaali350g74kcal4.2g11.9g0.7g7.3g
Sitruunamehu, laimentamaton35g7.4kcal0.1g0.6g0g0g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g210g13kcal0.4g0.8g0.8g0g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g210g252kcal7.1g7.6g21g0g
Hasselpähkinä 70g451kcal9.9g2.4g42.7g12.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2464g2234kcal64g80.4g175.6g52g
Valittu annoskoko1232g1117kcal32g40.2g87.8g26g
Annoskoko puolitettuna616g559kcal16g20.1g43.9g13g
Arvot/100g100g91kcal2.6g3.3g7.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380400