Kahden kaalin pastakastike

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Samson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Oliiviöljy 24g212kcal0g0g24g0g
Lehtikaali 240g96kcal8.3g9.7g1.4g4.8g
Kaali, valkokaali400g84kcal4.8g13.6g0.8g8.4g
Sitruunamehu, laimentamaton40g8.4kcal0.1g0.6g0g0g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g240g14kcal0.5g1g1g0g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g240g288kcal8.2g8.6g24g0g
Hasselpähkinä 80g515kcal11.3g2.7g48.8g14g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2816g2553kcal73.4g91.8g200.6g59.4g
Valittu annoskoko1408g1277kcal36.7g45.9g100.3g29.7g
Annoskoko puolitettuna704g638kcal18.4g23g50.2g14.9g
Arvot/100g100g91kcal2.6g3.3g7.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380400