Kahden kaalin pastakastike

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Samson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)135g37kcal1.8g6.5g0.3g2.3g
Valkosipuli 27g29kcal2.1g4.4g0.2g0.6g
Oliiviöljy 27g239kcal0g0g27g0g
Lehtikaali 270g108kcal9.3g11g1.6g5.4g
Kaali, valkokaali450g95kcal5.4g15.3g0.9g9.4g
Sitruunamehu, laimentamaton45g10kcal0.1g0.7g0g0g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g270g16kcal0.5g1.1g1.1g0g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g270g324kcal9.2g9.7g27g0g
Hasselpähkinä 90g580kcal12.7g3.1g54.9g15.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3168g2872kcal82.2g103.6g226g67g
Valittu annoskoko1584g1436kcal41.1g51.8g113g33.5g
Annoskoko puolitettuna792g718kcal20.6g25.9g56.5g16.8g
Arvot/100g100g91kcal2.6g3.3g7.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380400